Het nieuwe erfrecht: denk aan de verklaring van behoud.

De nieuwe erfeniswetgeving, die vanaf 1 september van kracht wordt, schudt de bestaande regels deftig door elkaar. Nu, na al die jaren mocht dat ook wel eens. Zo wordt er in de nieuwe wetgeving meer aandacht geschonken aan de gewijzigde (familiale) samenlevingsvormen en de maatschappelijke evoluties, maar zie je ook aanpassingen op vlak van flexibiliteit en vrijheid.

Belangrijk om te onthouden is dat iedereen die zijn successie reeds gepland heeft en/of al schenkingen deed en deze regeling(en) ook in de toekomst wenst te behouden, voor 1 september  een verklaring van behoud moet afleggen bij de notaris.  Het spreekt voor zich dat je best eerst eens afweegt welk “stelsel” ook morgen nog het best bij je wensen aansluit en/of het meest voordelig is. Mede omdat (ook) de nieuwe wet niet altijd een pasklaar antwoord of de ideale oplossing geeft.

Om je patrimonium te beschermen, op een geschikte manier over te dragen en gemoedsrust te verkrijgen, zal maatwerk dus meer dan ooit een absolute must worden. Graag helpen wij je hiermee op weg, samen met ons netwerk van financiële adviseurs en specialisten.